Choć wydaje się, że pandemia odchodzi w zapomnienie, nigdy nie wiemy, kiedy nastąpi kolejny lockdown – niepokój budzą zwłaszcza ostatnie statystyki. W takiej sytuacji planowanie imprez firmowych jest znacznie utrudnione. Nie wiesz, czy restauracje będą otwarte, nie masz pojęcia, czy nie zmienią się restrykcje, a liczba osób wpuszczana do obiektów nie ulegnie zmianie. Może się okazać, że zaplanowana impreza nie odbędzie się w wybranym miejscu. Dlatego najbezpieczniej jest zorganizować spotkanie biznesowe w swojej firmie, co może przynieść szereg innych korzyści.

Zorganizuj event w siedzibie firmy

Pracownicy mogą przebywać w Twojej firmie w każdej chwili, mimo zmieniających się obostrzeń i restrykcji. Jest to bezpieczne rozwiązanie, ponieważ żadne ograniczenia nie sprawią, że impreza będzie musiała zostać odwołana. Zorganizowanie wydarzenia firmowego w siedzibie Twojej firmy pozwoli ograniczyć kontakt pracowników z przypadkowymi osobami.

Wybierz odpowiedni catering eventowy

By sprostać oczekiwaniom pracowników, zarządu oraz zaproszonych gości, warto zadbać o jak najlepszy catering. Pamiętaj, że impreza firmowa to doskonała okazja do osiągnięcia wielu celów biznesowych i wizerunkowych, dlatego nie ma tu miejsca na przypadkowe wybory. Możesz bać się o to, czy posiłki dojadą na czas. Zdarza się, że dania podawane na stole są już zimne. Poza tym chcesz, by ich smak i zapach były nienaganne. Cenisz swoich pracowników lub kontrahentów i chcesz ugościć ich jak najlepiej. Dlatego dobrym rozwiązaniem będzie więc catering eventowy serwowany przez renomowaną restaurację posiadającą doświadczenie w obsłudze tego typu imprez.

Wyobraź sobie, że zamawiasz posiłki na event wraz z kucharzem, który przygotuje je przed samym podaniem. Tak działa live cooking, czyli gotowanie na żywo, które może zorganizować dla Ciebie zespół Villi Foksal. Dzięki temu goście będą zachwyceni świeżością oraz nienagannym smakiem potraw. Nie musisz się martwić także o to, czy jedzenie będzie podane odpowiednio ciepłe i świeże – firma dysponuje bemarami i chłodniami, zapewniając bezpieczny transport przygotowanego cateringu na terenie Warszawy.

Zadbaj o odpowiednie menu

Musisz zadbać o to, by posiłki na evencie były dopasowane do preferencji wszystkich pracowników lub zaproszonych gości. O odpowiedni dobór potraw w menu nie musisz jednak martwić – decydując się na współpracę z Villą Foksal, możesz liczyć na profesjonalne doradztwo i wsparcie w organizacji. Restauracja ma 25-letnie doświadczenie w tworzeniu kulinarnych dzieł sztuki, dlatego pracownicy mogą podsunąć sprawdzone, a zarazem nietuzinkowe rozwiązania. Villa Foksal to nie tylko catering – w pakiecie otrzymasz obsługę gości, zastawę, transport, a także niezbędny sprzęt.

Co ważne, przygotowywany serwis jest zupełnie bezpieczny w czasach pocovidowych. Odpowiednia higiena, dezynfekcja, krótki czas kontaktu z obsługiwanymi gośćmi i porcjowanie dań minimalizują ryzyko zakażenia.

Pandemia nauczyła nas wzmożonego dbania o bezpieczeństwo i sięgania po nowe rozwiązania. By impreza firmowa była bezpieczna, warto zorganizować ją w siedzibie firmy. Najlepiej skorzystać z doświadczenia firm cateringowych, które w ostatnim czasie wypracowały świetne standardy w tym zakresie i wiedzą, jak z powodzeniem przygotować event w biurowej przestrzeni.